
Opskriften er til ca. 20 hjerter
500 g honning
500 g mel
1 tsk. stødt nelliker
1 tsk. kardemomme
2 tsk. kanel
10 g hjortetaksalt
10 g potaske
3 æggeblommer
Dejen laves ved at du først luner honningen til en håndvarm temperatur. Mel og krydderier blandes og æltes sammen med den flydende honning. Hjortetaksalt røres ud med 1 æggeblomme. Potasken røres ud i 1-2 spsk. vand og æltes også i dejen. De sidste to æggeblommer æltes i dejen til sidst, så den bliver smidig.
Dejen skal stå minimum to døgn i køleskabet.
Dejen rulles ud til ca. 6 mm i tykkelse. Figurerne stikkes ud med en form. Figurerne bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 10 minutter.
Når hjerterne er bagt, skal de stå et par dage og trække fugt til sig, for at de bliver bløde brug da en blomsterforstøver.
Smelt mørk chokolade og dyp hjerterne heri. Pynt eventuelt med glasur og glansbilleder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar